Код
014
Спеціальність/Спеціалізація
Середня освіта/Математика
Форма навчання
денна/заочна
Освітній рівень
Бакалавр
Ліцензійний обсяг
40/60
Знання
Студенти, що навчаються за спеціальністю “Математика”, засвоюють знання з різних галузей математики та інших фундаментальних дисциплін: основ інформаційних технологій і програмування, актуарної (страхової) математики, математичної економіки.
Вміння і навики
Студенти набувають навичок з математичних методів у природничих та соціальних науках, моделюванню фізичних процесів та фінансових моделей ринків.
Компетенції і працевлаштування
Випускники спеціальності “Математика” – це фахівці математики широкого профілю, які користуються чималим попитом на ринку праці. Випускники цієї спеціальності набувають знань з конкурентноспроможним поєднанням сучасної математичної підготовки; мають змогу вступати в аспірантуру; завдяки циклу дисциплін з педагогіки та психології, а також проходження педагогічної практики у школах, мають змогу викладати математичні дисципліни та інформатику у освітніх установах різного рівня акредитації.
Основні дисципліни, що викладаються
- Аналітична геометрія
- Диференціальна геометрія і топологія
- Математичний аналіз
- Теорія міри та інтеграла
- Функціональний аналіз
- Диференціальні рівняння
- Рівняння в частинних похідних
- Теорія ймовірностей і випадкових процесів
- Комплексний аналіз
- Математична статистика
- Алгебра і теорія чисел
- Дискретна математика
- Лінійна алгебра
Перелік конкурсних предметів (вступних іспитів, творчих конкурсів)
Українська мова та література
1 | 0.25 | Вага предметів сертифікату |
2 | 100 | Мінімальна кількість балів для допуску до участі в конкурсі або для зарахування |
Математика
1 | 0.4 | Вага предметів сертифікату |
2 | 100 | Мінімальна кількість балів для допуску до участі в конкурсі або для зарахування |
Фізика або Іноземна мова
1 | 0.2 | Вага предметів сертифікату |
2 | 100 | Мінімальна кількість балів для допуску до участі в конкурсі або для зарахування |
Вага атестату про середню освіту – 0.1
Вага бала за особливі успіхи – 0.05